Лідер «євробляхерів» Олег Ярошевич розкритикував новий калькулятор для розмитнення автомобілів, розроблений митниками.

Свою позицію він висловив у відеозверненні на офіційних сторінках «євробляхерів» у соцмережах, пише Автотема з посиланням на ТСН.

Ярошевич зазначає, що глава митниці Максим Нефьодов, який став одним із ініціаторів створення згаданого калькулятора, не долучався до розроблення нового законопроєкту про «євробляхи». Водночас, заявляє лідер «євробляхерів», коли документ уже розроблено та зареєстровано у Верховній Раді, то митники опублікували новий сервіс, який не має жодного стосунку до нового розробленого проєкту закону.

Ярошевич пояснює, що через калькулятор теоретична митна вартість авто розраховується на основі об’єму двигуна – кількості «кубиків».

Він також переконаний, що новий сервіс митниці не пропонує дешевого розмитнення авто, а навпаки створений в інтересах лобістів автоімпортерів.

Ярошевич заявив, що Нефьодов повинен пояснити, для чого був створений згаданий калькулятор. В іншому разі він пообіцяв нові мітинги уже під стінами головного офісу Державної митної служби України з вимогою усунути Нефьодова з посади.

Раніше представники «євробляхерів» розповіли про новий законопроєкт та майбутню формулу розмитнення для автомобілів, яку розробили в уряді. Нові ставки можуть знизити до 35% від вартості машини.