Власникам «євроблях» готують новий сюрприз. Міністр інфраструктури Владислав Криклій хоче повністю змінити процедуру реєстрації автомобілів на іноземних номерах, пише Автотема з посиланням на Autonews.

Міністр виступив з пропозицією зробити розмитнення автомобілів з іноземною реєстрацією максимально простою та перейняти процедуру Грузії.

Відзначається, що у Грузії старі автомобілі коштують значно дешевше у порівнянні з цінами на аналогічні автомобілі, які діють в Україні. Крім того, і розмитнення там значно дешевше, адже за літр об’єму двигуна стягується плата, яка не перевищує 3 доларів США.

Як впровадити таку ідею в життя не повідомляється. У той же час, у Бюджет-2020 закладені надходження від розмитнення автомобілів на рівні цього року.

Зазначимо, нещодавно Верховна Рада України ввела 90-денний пільговий період, протягом якого з власників “євроблях” не стягуватимуть штрафи за порушення митного режиму перебування автомобілів на іноземній реєстрації в Україні. Згідно з рішенням депутатів, штрафи з власників «євроблях» не стягуватимуть до 20 листопада 2019 року.