Коли мова заходить про придбання автомобіля «з рук», багато водіїв всерйоз розглядають можливість взяти стару машину в кого-небудь зі своїх родичів. Багатьом такий варіант здається ідеальним. Адже родичі точно не стануть завищувати ціну або обманювати, пише Автотема з посиланням на ТМ.

Давайте з’ясуємо, чому від подібної «класної» ідеї насправді краще відмовитися.

1. Ретельна перевірка

У таких ситуаціях здоровий цинізм, обачність і критика у багатьох людей просто відключаться. Не буде ж родич обманювати. Сумна практика показує, що далеко не всі родич-продавці такі чесні та відповідальні, як хотілося б.

2. Претензії

Як правило, претензії щодо покупки авто в родича виникають одразу після процедури. Якщо ви знайдете якийсь неприємний сюрприз, то подібна ситуація може сильно зіпсувати відносини. Навіть якщо зустрічі з родичами відбуваються лише на «урочисті переклички» під час весіль і днів народжень, варто задуматися над тим, чи дійсно необхідно таке «щастя» на свою голову.

3. Ціна

Тільки ледачий родич при продажі авто близькій людині не скаже, що робить йому знижку. Втім, гроші люблять всі. А ще важливіше, що гроші потрібні всім. Тому, якщо справа все-таки дійшла до покупки у близьких, варто хоча б пам’ятати про те, що ціна на автомобіль складається з оснащення, комплектації, попиту і пробігу.

І найголовніше! Коли машину виставляють на вторинний ринок, господар (як правило) хоча б намагається докласти якихось зусиль, щоб привести свою «ластівку» до тями. А ось з родичами в такій ситуації може бути набагато складніше. Є висока ймовірність того, що близька людина просто не стане нічого робити. Дійсно: і так нормально! Сам виправиш! Ну, адже нічого страшного! А далі, варто перечитати пункт №2.