З приходом холодів багатьом автомобілістам доводиться вирішувати проблеми, пов’язані із «замерзанням» авто. Експерти вирішили розкрити п’ять секретів для водіїв, що дозволяють уникнути подібних неприємностей, пише Автотема з посиланням на ТМ.

Всім відомо, що взимку перед поїздкою автомобіль прогрівають, але мало хто пам’ятає про необхідність остудити автівку перед паркуванням. Якщо протягом двох-трьох хвилин провітрити салон, можна уникнути запотівання лобового скла. Однак «двірники» у припаркованого авто краще піднімати, щоб вони не примерзали.

Фахівці також рекомендують поставити машину передом на схід, щоб вранці сонце розтопило лід. При сильних снігопадах не варто залишати автомобіль поблизу проїжджої частини, тому що ваше авто може засипати транспорт комунальних служб.

Снігоприбирачі можуть забарикадувати і авто, залишене біля житлових будинків, в зв’язку з цим водіям рекомендується купити не тільки щітку, але і компактну лопату.

У разі якщо колесо погрузли в заметі, прискорити процес виїзду дозволить автомобільний килимок. Його потрібно кинути під застрягле колеса рельєфною стороною вниз.

Крім того, слід возити з собою запас незамерзаючої рідини й засіб для зарядки акумулятора.