Традиція возити з собою маленьке залізне відерце бере початок ще з часів гужового транспорту – тоді з нього напували тварин і змащували вози. Як і навіщо використовують їх сучасні водії, , пише Автотема з посиланням на ТМ.

Коли автомобілі лише з’явилися, залізні відерця стали використовувати для того, щоб зачерпнути воду з річки, криниці чи колонки і долити в радіатор. Також в них часто гріли воду і розбавляли нею замерзле паливо в баку. Бувало й таке, що ці відра використовували як знак аварійної зупинки, виставляючи їх за кормою в разі ДТП або поломки автомобіля, або кликали на допомогу інших водіїв, виходячи на дорогу з відром в руках.

Зараз маленькі відерця найчастіше возять водії далекобійники на фурах. Їх використовують для того, щоб помити фари, ліхтарі, лобове скло, номерні знаки або помити руки після ремонту чи зміни колеса.

Популярна така ємність і у водіїв позашляховиків – джиперів, рибалок і туристів, які нерідко беруть відро на природу, щоб, в разі чого, закип’ятити воду і навіть розвести вогонь (в тих випадках, коли його задуває вітром).

Нарешті, є й інша категорія водіїв, що використовує такі відра в якості оберегу.