Поліція Польщі підвела підсумки поведінки іноземних водіїв на польських дорогах за 2018 рік. Висновки не є оптимістичними: українці більше за всіх створюють аварії на дорогах країни, пише Автотема з посиланням на ТМ.

Протягом минулого року іноземці брали участь у 1404 дорожньо-транспортних пригодах, в результаті яких 295 осіб (включаючи 108 іноземців) загинули і 2575 осіб (включаючи 988 іноземців) отримали поранення. Вони також брали участь у 25364 зіткненнях, пише dt.ua з посиланням на видання Rzeczpospolita.

Серед причин ДТП, які спровокували іноземці, польська поліція називає: перевищення швидкості; недотримання безпечної відстані між транспортними засобами; неправильна поведінка по відношенню до пішоходів; втома, засипання за кермом і неправильний обгін.

Найчастіше іноземці, які керують транспортними засобами, які беруть участь у дорожньо-транспортних пригодах, прибули з таких країн, як: Україна (53,2 відсотка), Німеччина (9,6 відсотка), Білорусь (6 відсотків), Литва (4,4 відсотка), Росія ( 4 відсотки).

Співробітники дорожньої поліції стверджують, що Польща, завдяки своєму розташуванню, є транзитною країною, і на сьогоднішній день найбільший відсоток іноземців, що в’їжджають і проїжджають через країну, є громадянами сусідніх країн.