У Китаї стартувало виробництво Tesla Model 3. Випускають електрокари на новій гігафабриці в Шанхаї. Вже перші огляди авто китайської збірки засвідчили, що вони відрізняються від «американців», причому в кращий бік, пише Автотема з посиланням на Автоцентр.

Виявилося, що якість збірки в Китаї краща, ніж у США. Про це розповів журналіст Янг Чанг, який володіє американською Tesla Model 3 і вивчив її аналог з Піднебесної.

Китайський електрокар приємно здивував меншими зазорами між кузовними панелями, тоді як у США часто скаржаться на різні зазори правого і лівого крила. Набагато краще і лакофарбове покриття (у американських Model 3 відзначалися проблеми з його якістю).

Крім того, Янг Чанг відзначив кращу шумоізоляцію у китайських авто. Хоча є і суттєвий недолік: у Піднебесній електрокар дорожче – від 50 тисяч доларів проти $ 40 тис. у США (дані без урахування державних пільг і субсидій).

Кращу якість Tesla Model 3 з Китаю Янг Чанг пояснює високою культурою виробництва в Шанхаї і кваліфікованою робочою силою. Воно й не дивно, адже там же розташовані заводи Volkswagen і General Motors.