У середу, 13 липня “євробляхери” та заступник голови комітету з соціальної політики, народний депутат Михайло Цимбалюк, обговорили пільги на розмитнення авто для деяких верств населення України.

Про це повідомляє ТСН.

Судячи з інформації, “представники громадськості” запропонували виділити кілька пільгових категорій населення і визначити для кожної “коефіцієнт знижки на митні платежі” (кзн).

Загалом формула з підрахунку розміру митних платежів запропонована така: Ставка (митні платежі) х Кзн + ПДВ х Кзн + Пенсійний (0) +Військовий (0).

При цьому коефіцієнт пропонується такий:

— люди з фізичними обмеженнями внаслідок війни – коефіцієнт знижки (0),
— учасники бойових дій, поранені учасники Революції Гідності – коефіцієнт знижки (0,5),
— родини загиблих в АТО та під час Революції Гідності – коефіцієнт знижки (0,25),
— інші категорії згідно відповідного Закону України – коефіцієнт знижки (0,5).

Також пропонується ввести знижки для багатодітних сімей з “кнз” від 0,5 до 0. Такі ставки під час круглого столу розглядали з умовою, що одна людина або сім’я може придбати лише одну автівку.

Також “євробляхери” передають, що пропонувалось відмінити митні сплати на авто для громадських об’єднань, які займаються психологічною чи фізичною реабілітацією людей з обмеженнями та учасників бойових дій. Для запобігання зловживань знижками під час наради розглянули варіант дозволити реєструвати з пільгами не більше одного авто на організацію.

Крім того повідомляється, що за попередніми перемовинами одна людина зможе ввести не більше однієї автівки раз на три роки.