Як поліцейські борються з водіями, які неправильно паркують автоЗа місяць було евакуйовано більше 500 машин-порушників

Рівно місяць тому київські патрульні отримали законне право відправляти на штрафмайданчик за допомогою евакуаторів неправильно припарковані авто. Як дізналася “Сегодня“, за цей час у Києві було евакуйовано більше 500 машин-порушників! А навантажувач виїжджав на виклики більше 1,5 тис. разів кияни кажуть, що порушників на вулицях ще занадто багато.

“Вхолосту”. Якщо підрахувати, поліцейські зараз евакуюють близько 15-20 неправильно припаркованих машин в день. В основному такі, які створюють суттєві перешкоди на дорогах. Наприклад, авто, припарковані на трамвайних рейках, на зупинках громадського транспорту … “Загальна кількість викликів евакуаторів патрульними в Києві тільки з 7 по 30 листопада склало 1657! Але в 1157 випадках евакуатори виїжджали “вхолосту”: до їхнього приїзду з’являвся власник неправильно припаркованого авто, і машину не забирали. Однак порушник все одно зобов’язаний був виплатити штраф 510-680 грн”, – розповідають у Патрульній поліції України. Забрати евакуйоване авто зі штрафмайданчика обійдеться набагато дорожче – понад 1 тис. грн (720 грн за евакуацію автомобіля і 144 грн в день за його зберігання на штрафмайданчику протягом першого тижня).

БОРОТЬБА. Кияни скаржаться, що боротьба з водіями, які порушують правила паркування, йде не так активно, як хотілося б. За словами відомого борця з “героями парковки” Костянтина Андріюка, він особисто за останній місяць викликав патрульних близько 10 разів. “У 95% викликів патрульні приїжджали, але порушник вже встигав виїхати. Приміром, одного разу я викликав патрульних, коли побачив припарковане BMW на пішохідному переході на вул. Інститутській. Через кілька хвилин побачив, як повз проїхало патрульне авто, але не зупинилося. За цей час повернувся водій іномарки, сів у авто і поїхав. Прибулі потім поліцейські пояснили: запізнилися, оскільки самі шукали місце, де можна було б припаркуватися, не порушуючи правила”, – розповів Андріюк.

document.write(«»);