Можливе скасування акцизу на б/в авто Фактам прокоментував Олег Назаренко, генеральний директор Всеукраїнської асоціації автоімпортерів і дилерів.

— Верховна Рада розглянула можливість поставити у чергу, поставити на розгляд законопроект №3251 про скасувавання акцизного збору з б/в автомобілів, — говорить Назаренко.

— Теоритично, можливо, що спочатку комітет ВР, а потім ВР, може скасувати акцизний збір на б/в автомобілі. Для цього ще потрібен дозвіл уряду, тому що уряд готує бюджет з розрахунку на податки які вже існують, а уряд може подати законопроект на вето президенту. Дуже багато передумов потрібно, щоб цей законопроект прийняли.

— Тому я вважаю, що на ринку б/в автомобілів суттєвих змін не буде. Єдине, що буде – з 1 січня буде заборонене ввезення автомобілів старше 5 років, — говорить Назаренко.

Також експерт додав, що така заборона може спровокувати популяризацію контрабанди та авто на тимчасовій реєстрації.

В той самий час, б/в авто страше 5 років можуть здорожчати через зменшення конкуренції в середині країни, але все ще й залежить від введення техогляду, адже за таких умов, дуже старі автомобілі нікому потрібні не будуть.

Проте навіть у разі прийняття закону №3251 українцям не варто розраховувати на суттєве здешевшання авто.

 

document.write(«»);