Нічого страшного в техогляді немає. Про це заявила заступник міністра інфраструктури України з питань європейської інтеграції Оксана Рейтер в інтерв’ю РБК-Україна.

 

Зокрема вона заявила, що процедура техогляду буде зовсім інший, ніж раніше. “Суть в тому, що транспортний засіб, який їздить по дорогах загального користування, повинен бути в справному технічному стані. Для цього станції технічного обслуговування (СТО), які проводитимуть техогляди, будуть сертифіковані відповідним чином”, – сказала вона.

 

За її словами рішення СТО – проходити сертифікацію і, відповідно, здійснювати техогляди – буде добровільним. Вимоги до сертифікації будуть затверджуватися Кабміном. У них будуть входити, наприклад, технічне оснащення СТО, наявність спеціально підготовленого персоналу і т. Д.

 

“У свою чергу на СТО буде менеджер, який буде відповідати за якість техоглядів і у якого буде спеціальна печатка. Коли він буде ставити печатку на документі про проходження техогляду, то тим самим буде підтверджувати те, що техогляд проведено відповідним чином “, – розповіла вона.” Якщо з’являється якась причина, яка говорить про те, що техогляд проведено невідповідним чином, наприклад, відбувається аварія через технічний стан автомобіля, який пройшов техогляд, то цей менеджер отримує догану.

 

Якщо він буде отримувати їх часто, то цей менеджер і СТО позбудуться права проводити техогляди. Або СТО доведеться шукати нового такого менеджера і навчати його. Проходження техогляду – це зайва копійка господареві СТО. Якщо його менеджер не робить свою роботу нормально, то у СТО забирають право на проведення техогляду “, – повідомила О.Рейтер.

 

Замміністра інфраструктури також підкреслила, що Україна зобов’язана вводити техогляди, оскільки ратифікувала Угоду про асоціацію з ЄС:” Це наше зобов’язання. За рік з моменту ратифікації ми повинні імплементувати директиви з “перевірки придатності транспортних засобів до експлуатації”. Так ця процедура називається насправді. Рік вже пройшов “.

 

Як відомо, Кабмін розробив проект закону про запровадження положень евродіректів в українське законодавство, який має намір найближчим часом зареєструвати в парламенті. Якщо законопроект буде прийнятий, то з осені 2019 українські водії будуть змушені знову проходити техогляди в обов’язковому порядку.

document.write(«»);