До уваги водіїв: українська поліція значно посилить контроль на дорогахПеред патрульною поліцією поставлено завдання – очистити від порушників смуги для руху громадського транспорту, забезпечивши над ними більш жорсткий контроль, пише autocentre.ua.

Така вимога передбачена Меморандумом про співпрацю між Національною поліцією України та Київською міською державною адміністрацією, підписаною 23 грудня главою Нацполіції Хатіей Деканоїдзе і столичним міським головою Віталієм Кличком. Так, в числі іншого один з пунктів цього документа вимагає від поліції забезпечити «постійне патрулювання в місцях виділених смуг громадського транспорту в ранкові та вечірні години пік».

Тобто, фактично перед поліцією поставлено завдання – забезпечити безперешкодний рух маршрутного транспорту по виділених смугах в той час, коли він використовується пасажирами найактивніше. Це зроблено для того, щоб підвищити комфорт пасажирських перевезень і скоротити час пересування по маршруту.

У зв’язку з цим відтепер водіям слід бути готовим до того, що патрульна поліція Києва в години пік буде дуже пильно контролювати дотримання водіями вимог ПДР, що стосуються правил їзди по смугах для руху громадського транспорту, і жорстко штрафувати всіх тих, хто їх порушує.

Крім того, Меморандум також передбачає посилення контролю і за самими пасажироперевізниками, зокрема за дотриманням ПДР водіями автобусів міських та приміських маршрутів.

document.write(«»);