Укравтодор буде закривати рух на дорогах у разі виникнення екстремальних погодних умов, пише ubr.ua.

Так, цього року в Укравтодорі вирішили у разі виникнення екстремальних погодних умов повністю закривати рух на проблемних ділянках. Як наголошується, такі дії будуть застосовувати для того, щоб унеможливити повторення ситуації, подібної торішній в Одеській області або позаторішній в Донецькій.

“Отже, збираючись у дорогу, водії повинні не тільки перевірити готовність своїх транспортних засобів до зимового режиму експлуатації і наявність необхідних господарського приладдя – троса, сокири, лопати, а й – переконатися в можливості проїзду за наміченим маршрутом”, – зазначив начальник Управління експлуатаційного утримання доріг та безпеки руху Олег Федоренко.

Також в Укравтодорі відзначили, що 6900 технічних одиниць і механізмів, а також близько 2500 дорожників, готові до подолання наслідків погіршення погодних умов.

За словами О.Федоренко, сьогодні на базах і в сховищах дорожніх підприємств та організацій заготовили понад 130 тис. тонн солі та 820 тис. тонн фрикційних матеріалів.

“Це стовідсотковий плановий запас на початок зими, якого вистачить для того, щоб провести обробку дорожнього покриття автомобільних доріг загального користування по всій території України”, – зазначив він, додавши, що кількість сил і засобів у кожному регіоні будуть визначати в залежності від складності погодних умов і обсягів їх наслідків.

Крім того, водіїв закликали під час руху в складних погодних умовах бути уважними та обережними, відмовитися від ризикованого маневрування і зупинятися, зменшуючи швидкість поступово; чітко дотримуватися Правил дорожнього руху, користуватися ременями безпеки, дотримуватися безпечних інтервалів і дистанцій і не перевищувати швидкість.

document.write(«»);