Спад цін на автомобілі: чого чекатиСкасування додаткового імпортного збору з 1 січня 2016 року позначиться на авторинку, однак після удару, завданого девальвацією гривні, споживачі зниження ціни особливо не відчують, вважає Олег Назаренко.

Президент Петро Порошенко підписав закон про скасування додаткового імпортного збору, який вводився на тимчасовій основі. З 1 січня 2016 року додатковий збір стягуватися не буде, пише ukrautonews.com.

В ефірі радіостанції Голос Столиці голова Всеукраїнської асоціації автоімпортерів і дилерів Олег Назаренко розповів, що скасування збору вплине на автомобільний ринок, однак після того удару, який завдала девальвація гривні, зниження ціни не буде особливо відчуватися.

«На ціні скасування збору позначиться, але не в такій великій мірі, як хотілося б. Деякі автомобілі Євро-5, які ввозилися вже в Україні, ті теоретично трохи подешевшають. Авто Євро-4 — японські, китайські, корейські — можуть і не подешевшати . Оскільки тепер вони будуть ввозитися у відповідності стандартам Євро-5. А ці автомобілі на 200-500 доларів дорожче, ніж Євро-4 «, — прокоментував Назаренко.

Він нагадав, що з 1 січня 2016 року в Україні заборонено ввезення автомобілів класом нижче Євро-5.

document.write(«»);