Клiєнти сервiсних центрiв МВС нарiкають: якiсть надання послуг у них не краща, анiж у лiквiдованих МРЕВ, пише expres.ua.

Мiнiстр внутрiшнiх справ України Арсен Аваков кiлька мiсяцiв тому рекламував на кожному кроцi новi сервiснi центри, якi мали б суттєво полегшити життя українцям. Вони повиннi оперувати всiма можливими сервiсами, якi надає МВС. I не тiльки тими, що пов’язанi з автомобiлями. Швидко, прозоро, без зайвих доплат, без черг. Та чи справдi щось кардинально змiнилося?

…Вирушаємо в один iз таких центрiв. Людей у чергах перед вiконцями – кiлька десяткiв. Хтось оформляє документи на транспортний засiб – реєструє чи перереєстровує автомобiль, хтось отримує номернi знаки на машину, iншi обмiнюють реєстрацiйнi документи та номернi знаки. Серед вiдвiдувачiв трапляються щасливi власники нових водiйських посвiдчень. А на iншому поверсi навчають майбутнiх водiїв.

На перший погляд, робота iде злагоджено. До 12-го вiконця пiдходять для електронної реєстрацiї. Кожному надають вiдповiдний номер. Пiсля цього людина чекає своєї черги. На спецiальному монiторi висвiтлюється реєстрацiйний номер i номер вiконця, до якого слiд пiдходити. Крiм того, працiвниця сервiсного центру озвучує iнформацiю.

Здавалося б, сиди i чекай, доки назвуть твiй номер. Однак дехто з водiїв роздратовано ходить вiд вiконця до вiконця i щось з’ясовує. «Нiчого тут не змiнилося”, – обурюється чоловiк i бiжить до виходу.

Тим часом один iз водiїв отримав номерний знак i теж рушив до виходу. Запитую, чи вiдчув змiни пiсля лiквiдацiї МРЕВ. «Нi, не вiдчув, – запевняє Тарас Микула. – Прийшов сюди о 9.10, а вже майже 13.00. Пiвдня витратив на те, що бiгав вiд вiконця до вiконця. Якiсь довiдки треба було заповняти i вiддавати то одному працiвниковi, то iншому. Нiхто не спiшить розповiдати, для чого цi довiдки, куди саме їх вiднести. I хоча вже дiє електронна реєстрацiя, це не означає, що не треба чекати в черзi. Бо поза чергою до вiконець пiдходять «посередники”. Можу вам пальцем вказати, хто з присутнiх у цьому примiщеннi є «посередником”. Вони тут – наче вдома”. Тим часом на кожному вiконечку висить оголошення про те, щоб власники автомобiлiв не користувалися допомогою «посередникiв”. Та, каже водiй, вони за 200 гривень можуть пришвидшити процедуру отримання довiдок. Тому власники автiвок, яким бракує часу, дотепер волiють домовлятися з посередниками.

«На те, щоб отримати номерний знак, я витратив пiвтора дня, – каже автовласник. – I це при тому, що експертизу пройшов завчасно i з iншими документами було все гаразд. Спробуйте зареєструвати автомобiль, тодi переконаєтеся, скiльки зусиль це потребує”.

Найбiльше здивувало в сервiсному центрi МВС, що всюди є вивiски про те, якi документи потрiбнi для оформлення довiдки-рахунку. Так-так. Саме цiєї довiдки, яку скасували ще 18 листопада! Про це заявив мiнiстр Аваков. Невже це неправда? Однак у реєстрацiйному вiддiленнi нам пiдтвердили: довiдка-рахунок уже не оформляється. А договiр купiвлi-продажу – документ, який її фактично замiнив, у сервiсному центрi МВС можна укласти безплатно.

document.write(«»);