У 2020 році Кабмін та парламент, швидше за все, не зможуть вирішити проблему автомобілів на єврономерах. Як повідомляє «Апостроф», незважаючи на дану «євробляхерам» обіцянку з 14 січня почати розгляд законопроектів про доступне розмитнення, парламент вкрай несхвально поставиться до будь-яких ініціатив, спрямованих на зменшення зборів до бюджету.

На думку експертів, в 2020 році продовжиться практика, за якою «євробляхерам» просто продовжували мораторій на накладення штрафів за порушення митних правил.

За словами експерта авторинку, головного редактора журналу «Україна За кермом» Миколи Захаренкова, власники нерозмитнених машин просто шантажують владу и «вибивають» собі комфортні умови, порушуючи усі можливі закони.

«Історія з “євробляхами” – це історія про те, як купка людей шантажує уряд. Спочатку держава ухвалює один закон. Законослухняні громадяни його виконують – розмитнюють свої авто. Не законослухняні закон не виконують і зрештою саме вони виграють економічно? Це створює прецедент в країні, коли невиконання закону не тільки не карається, але й стимулюється економічно», – каже експерт.

На думку Захаренкова, не можна вестися на ці ігри і знову йти на поступки «порушникам».

«Я категоричний противник загравання з такими людьми. На мій погляд, в їхній бік вже було зроблено досить реверансів», – підкреслив він.

Нагадаємо, на початку осені з’явився законопроект №2288 щодо чергового продовження мораторію, а 20 грудня цей документ був ухвалений Радою. Правда, з терміном дії до 31 грудня. Тобто, вже з 1 січня 2020 року правоохоронці мали б почати виявляти та карати водіїв на незареєстрованих автомобілях.