Що категорично не можна робити з «двірниками» взимкуВзимку, з її снігопадами і коротким світловим днем, чистота лобового скла стає критично важливою з точки зору безпеки. Однак склоочисники в цей час працюють з перевантаженням. Ми з’ясували, що треба зробити з «двірниками», щоб вони не відмовили в самий невідповідний момент.

Перш за все, ще до настання морозів слід залити «зимову» рідину в бачок омивача. Якщо цього не зробити, будь-які поради по догляду за щітками і механізмом склоочисника втратять актуальність.

Що ж стосується власне «двірників», то для початку слід звернути увагу на стан важелів склоочисників. Порушення геометрії важеля або ослаблення пружини в механізмі, прижимающем його до скла не забезпечить ефективного очищення.

Під час стоянки машини в період снігопаду рекомендуємл піднімати двірники, щоб уникнути їх примерзання до скла. Завдяки цьому, чистячий елемент залишиться чистим. Крім того, надалі буде простіше прибрати зі скла автомобіля налиплий сніг і лід.

Перед першим включенням склоочисника після стоянки машини обов’язково переконайтеся, що щітки не примерзли до лобового скла. Включивши привід склоочисника при примерзлих щітках, ви ризикуєте вивести з ладу весь механізм.

До включення щіток склоочисника необхідно ретельно видалити сніг і лід зі скла автомобіля. При негативних температурах чистячий елемент стає менш еластичним і чутливим до деформацій і легко може пошкодитись при русі по неочищеним гострих кромок льоду на склі автомобіля.

Якщо використовуються каркасні щітки склоочисника, варто переконатися, що в їх шарнірах відсутній сніг і лід, які можуть обмежити рухливість та знизити тиск усередині миючого элемента. При очищенні щітки від льоду або снігу не рекомендується відводити і вдаряти щіткою по склу за рахунок дії пружини важеля склоочисника. Крім пошкодження резинового елемента двірника, це може призвести до розтріскування скла автомобіля при сильних морозах.

При заміні безкаркасних щіток склоочисника, переконайтеся в правильності встановлення його коннектора у вузлі кріплення до важеля склоочисника. Неправильна установка коннектора може ограничити його рухливість і, в кінцевому рахунку, стати причиною поганого очищення скла.

Міняти водійський і пасажирський двірники слід одночасно. Не варто економити, розраховуючись за це звуженням площі чистої ділянки лобового скла.

Змінюючи щітки склоочисника, бажано віддавати перевагу щіткам, що володіють якістю оригінальних комплектуючих.

document.write(«»);