Україна заповнена машинами, реальна вартість яких за кордоном значно нижче, ніж усередині нашої країни. 

За словами експерта авторинку Сергія Боровика, автомобілі в Україні коштують на 15-20% дорожче, ніж аналогічні авто в Європейському Союзі. І на це є об’єктивні причини.

— На авто треба заплатити мито (10%), акциз (3-5%), витрати на доставку (до 500 євро). Крім того, для України автомобіль проходить спеціальну підготовку, отримуючи так званий пакет Погані дороги. Таким чином вартість виходить на 15-20% дорожче, – зазначає експерт авторинку Сергій Боровик.

І хоча з 1 січня діє економічна частина Євроасоціації, яка передбачає обнуління ввізного мита, автомобілей суттєво це торкнеться лише через 11 років.

Ще однією причино високих цін на автівки в України є маленький авторинок.

— Чим більше ринок, тим нижчу ціну дає завод-виробник. На великих ринках ціни на автомобілі нижче. Відповідно, чим більше автівок купуватимуть українці, тим дешеве вони будуть, – пояснює Боровик.

Рішення він бачить у купівлі альтернативних моделей автомобілей.

— На українському ринку є ціла низка автомобілей європейських виробників, які не пропонуються на євроринку. Вони розроблялися з урахуванням потреб ринків, що розвивається. Коштують такі авто в півтора рази дешевше, ніж інші моделі, – каже експерт.

 

 

document.write(«»);