У 2016-му бензин стане дешевше за воду (Відео)Незабаром паливо в деяких країнах може незабаром стати дешевше води, якщо ціни будуть і далі падати, вважають експерти. Ціна на нафту скоротилася на 30% з початку грудня і в останні дні балансує на позначці в 30 $, то опускаючись нижче психологічної позначки, то знову вище, пише autodriving.net.

1_cr (1)

Фахівці не беруться прогнозувати подальший розвиток подій: «Дуже важко передбачити, як далеко може дійти ця ситуація. Тут є два фактори: перший — можливості для зберігання сировини, адже вони закінчуються, а тому всюди ми маємо надлишок. Другий фактор — ще більше сировини прийде з Ірану. І ці два положення можуть далі поглиблювати ситуацію», — говорить експерт Джастін Стюарт.

1_cr-1

2_cr-e1452875306117

Все ближче стає день, коли згідно нової ядерної угоди з Ірану знімуть санкції, і навряд чи ціна на нафту залишиться після цього на тому ж рівні. Питання в тому, де межа падіння? Інвестиційні установи навперебій дають дещо різні, але все одно песимістичні прогнози. RBS заявили напередодні, що ціна може знизитися до 16 доларів, а Standard Chartered взагалі говорить про барелі за десятку. У той же час фахівці вважають, що до кінця року ціна почне знову набирати вагу.

document.write(«»);