Нова техніка викрадення машин у злодіївЗловмисники використовують метод “Відіжми і припаркуй”

У багатьох країнах стали частіше використовувати GPS-трекери. Подібні пристрої власники автомобілів ставлять на свої автомобілі. Завдяки таким датчикам є можливість дізнатися, в якому місці зараз перебуває автомобіль. Розвиток цієї технології відбувається швидкими темпами, і на чорному ринку вже можна побачити заглушки для GPS-трекерів, повідомляє DriveNews.

Тим часом у Великобританії злодії не сидять на місці, і вже встигли придумати новий метод викрадення автомобілів “Відіжми і припаркуй”. Причому він є абсолютно безкоштовним.

Зловмисники викрадають автомобіль, після чого ставлять його на тихій парковці, на околиці міста, де немає людей. Проводячи спостереження за автомобілем, вони дивляться, чи не прийде хто-небудь за ним. І якщо протягом декількох днів ніхто так і не згадає про авто, це означає, що він чистий, і є можливість його відігнати в свою майстерню. А вже там викрадачі використовують особливий інструмент і перебивають номери.

Як повідомили правоохоронці Великобританії, вони мають намір взяти до уваги нову тактику, і з такою ж оперативністю перебудовуватися для їх затримання. Як варіант, виявивши викрадений автомобіль на тихій стоянці, поліцейські не мають наміру евакуювати його. Автомобіль буде залишений на місці, а за ним буде проводитися 24-годинне спостереження. Це, звичайно ж, допоможе зловити злодія на гарячому.

document.write(«»);