АвтоВАЗ відновлює роботу після відпустки: чого чекатиАвтоВАЗ з 18 січня відновив роботу після зимової відпустки. Як повідомляє прес-служба компанії, на даний момент стартувала робота виробництв зварювання і фарбування кузовів, після чого в плановому режимі почнуть роботу складальні ділянки конвеєрів, пише avtoz.net.

«У рамках реструктуризації компанії і переведення частини зовнішніх виробництв на основний майданчик “Автовазу” в Тольятті, в період з 18 грудня 2015 року по 18 січня 2016 року відбулося перенесення виробництва 5-дверного Lada 4×4 з ОПП на лінію складання Lada Priora.

Проведено монтаж і налагодження обладнання, на АвтоВАЗ прийнятий необхідний персонал. Також з ОПП перенесено 399 одиниць штампового оснащення і калібрів, доопрацьовані штампи під Lada XRAY, Vesta, 4×4, Priora», – йдеться в повідомленні прес-служби.

Крім цього, на майданчику Автовазу почав роботу цех виготовлення поперечки панелей приладів для сімейства автомобілів Lada і GM. Також за час корпоративної відпустки були виконані роботи з технічної модернізації ділянок конвеєрів, зокрема виробництва Lada XRAY. В цеху ППІ підготовлені прес-форми під нову модель, у виробництві двигунів модернізована лінія випуску моторів об’ємом 1,8 літрів для автомобіля.

Нагадаємо, продажі Lada XRAY почнуться 15 лютого 2016 року. Початкові модифікації XRAY отримають 1,6-літровий мотор потужністю 106 кінських сил. Мотор буде працювати в парі з механічною коробкою передач JR5. Також буде доступний 114-сильний двигун того ж об’єму.

Пізніше XRAY оснастять 1,8-літровим агрегатом потужністю 123 кінські сили. Двигун буде працювати в парі з автоматизованою механічною трансмісією. З таким мотором до 100 км/год кросовер зможе розганятися за 10,2 секунди. Максимальна швидкість – 187 км на годину.

Довжина серійної версії кросовера Lada XRAY становить 4164 мм, ширина 1764 мм, а висота – 1570 міліметрів. Розмір колісної бази дорівнює 2592 міліметрів. Мінімальний обсяг багажника становить 324 л, а при складених спинках задніх сидінь – 770 літрів. XRAY став другою серійною моделлю Lada після Vesta, виконаною в новому фірмовому «ІКС»-стилі.

Автомобіль створений в рамках співробітництва з альянсом Renault-Nissan і побудований на платформі В0.

document.write(«»);