Про можливі махінації при ввезені автомобіля на митну територію України розповів Олег Назаренко, генеральний директор Всеукраїнської асоціації автоімпортерів і дилерів, пише fakty.ictv.ua.

Експерт наводить приклади, коли електромобіль Nissan Leaf нелегально завозили в Україну за символічні 8 000 гривень ($300), а розкішну Tesla за 78 000 грн ($3000).

– Це зумовлено корупційною складовою. Зараз мито сплачують залежно від вартості автомобіля, яку можна вказати недостовірно. Якщо ж впровадити сплату залежно від об’єму двигуна, такої можливості не буде.

Я як експерт автотоварознавчої експертизи можу оцінити один і той же автомобіль у $500 і $20 000. В обох випадках це буде правомірно й обґрунтовано. Оцінка має формулу з коефіцієнтами, враховується пробіг, зовнішні дефекти.

Митники можуть за цими формулами знижувати вартість авто. Наприклад, в Україну ввозили автомобіль Tesla за 78 000 грн і Nissan Leaf за 8 000 гривень. На електромобілі повинна бути єдина ставка. Щодо авто з двигунами внутрішнього згорання, якщо зробити плату за об’ємом двигуна — українці не зможуть занизити реальну ціну автомобіля, – говорить Назаренко у інтерв`ю gazeta.ua.

document.write(«»);