Автомобілісти знають, що керувати транспортним засобом, у якого брудні номерні знаки — забороняється. З відстані 20 метрів, повинні чітко визначатися букви і цифри на номері.

Якщо порушення вчинено вперше, то на водія передбачено накладення штрафу в розмірі 170 грн. А от якщо водій вчинив його повторно, то протягом року, то водієві загрожує або штраф у розмірі 255 грн. або громадські роботи на строк від тридцяти до сорока годин.

Навіть якщо ви не хочете мити машину, а просто протираєте номерні знаки і недостатньо добре протерли  хоч одну з цифр, то знову ж вас можуть зупинити та оштрафувати. Але при цьому, інспектор поліції з відстані 20 метрів зробити фото або відеофіксацію вашого номерного знака, щоб зафіксувати, що там дійсно чогось не видно. Також мають бути проведені відповідні заміри цієї відстані.

І якщо вам не надали цих доказів, ви маєте повне право оскаржити накладений на вас штраф. Причому робиться це дуже легко. А робити це дійсно варто, оскільки при повторному аналогічному порушенні інспектор має право тимчасово затримати автомобіль.