З’явилася інформація, що Міністерство інфраструктури в Україні створило перший електронний сервіс, який буде платити гроші за безпечне водіння. Про це повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій.

«За безпечне водіння можна отримати кешбек. За сприяння Міністерства інфраструктури в Україні створено перший електронний сервіс, який платить гроші за безпечне водіння. Стартап Штрафи UA розробив додаток, який повинен знизити кількість аварій на дорогах. Система дозволяє оцінити водіння конкретного водія і мотивувати не порушувати. За відповідальну поведінку на дорозі водій отримує нагороду — до 18% кешбек від суми страхування. Знижка формується неодноразово і постійно змінюється в залежності від безпеки стилю водіння»,   заявив він.

Також за словами глави Міністерства, сервіс «Безпечне водіння» запустився ще 10 січня 2020 року і за місяць вже отримав понад 10 тисяч користувачів.

«Синергія держави, громадськості та бізнесу дають безпрецедентні для України смарт-рішення. Це саме той підхід, який потрібен для розвитку транспортної інфраструктури та вирішення застарілих проблем»,   зазначив Криклій.

Міністр інфраструктури пояснив, як буде працювати «винагороду» за безпечне водіння на дорогах.

«Перший рейтинг свого управління користувач побачить після виконання 10 поїздок. Разом з рейтингом водієві буде запропонована сума кешбека. Стартап також розробив віджет для міст. Він дозволяє водіям, які направляються в інше місто, враховувати всі чинники і бути більш уважними в новій місцевості. Зараз програма працює для IOS платформи, також розробники планують запуск для Android. Найближчим часом в додатку планується розширення можливостей винагороди за відповідальне водіння. Зараз команда активно працює над формуванням спільноти безпечного водіння», — додав він.