Народные депутаты Верховной Рады Украины займутся рассмотрением законопроекта, предусматривающего снижение стоимости растаможки автомобилей, только после того, как они решат «земельный вопрос». Об этом рассказал спикер украинского парламента Дмитрий Разумков.

У Верховну Раду більше чотирьох місяців тому внесли законопроект, який передбачає зниження вартості оформлення автомобілів на іноземних номерах. Якщо зараз ставка розмитнення в деяких випадках досягає 250-650% від вартості авто, то законопроект знизить її приблизно до 35% від вартості машини.

Однак, народні депутати не поспішають розглянути цей життєво важливий для деяких українців законопроект. І справа, власне, не в самих депутатах, а в тому, що Кабмін до цих пір, ось вже котрий місяць поспіль, не може дати йому свою оцінку. Якщо Кабмін схвалить законопроект, то це означає, фактично, що його підтримають і депутати.

Дмитро Разумков заявив, що питання про доступне розмитнення машин депутати розглянуть лише після того, як приймуть рішення щодо законопроекту про ринок землі. Найближчий його розгляд у ВР заплановано на 18 лютого. Експерти прогнозують, що його обговорення може затягнутися на місяць або навіть довше.