Український завод завершує випробування ще одного бронеавтомобіля (фото)Як уже повідомляв AUTO-Consulting, ПАТ “Ленінська Кузня” активно працює над програмою створення власної “лінійки” броньованих автомобілів. Початком її стане сімейство бронеавтомобілів-амфібій “Тритон”, яке було показаний на торішній виставці “Зброя та Безпека”. Але, як стало відомо AUTO-Consulting, “Тритон” підготували і в сухопутному виконанні.

Дослідний зразок сухопутного “Тритона” якраз пройшов випробування. Але його готують не як десантний броньовик, а додатково оснастили мобільним комплексом наземної розвідки і РЕБ “Джеб”. Броньований комплекс розвідки дозволить моніторити простір в радіусі кількох кілометрів і засікати несанкціоновані цілі.

Український завод завершує випробування ще одного бронеавтомобіля (фото)

 

Машина оснащується станцією постановки радіоперешкод “Анклав”. Антена РЛС комплексу “Джеб” розміщується на підйомній щоглі висотою на 4,5 м, на щоглі також розміщені відео – і тепловізійна камери. Щогла може зніматися і розміщуватися окремо від машини, пульт управління РЛС також може виноситися на відстань до 100 метрів від машини. Автономне опалення та дизель-генератор дають можливість вести приховане спостереження безперервно до 7 діб.

В ролі озброєння “Тритон” оснащений бойовим модулем ОБМ, також розробки заводу «Ленінська кузня» з 12,7-мм кулеметом НСВТ і автоматичним гранатометом.

Це легкий бронетранспортер з колісною формулою 4х4, в конструкції ходової частини використані елементи БТР-80.

«Тритон» має масу платформи в 8 т і оснащений дизельним двигуном Volvo TAD620VE потужністю 211 к. с. і об’ємом 5,7 л і автоматичною трансмісією Allison 1000 СР.

Максимальна швидкість по шосе досягає 110 км/год, запас ходу – до 700 км. Заявлено балістичний захист корпусу рівня STANAG 4569 Level 2.

“Тритон” має досить специфічну конструкцію бронекорпуса із середнім розташуванням дверей. Може перевозити 8 десантників і 3 члени екіпажу. За своєю суттю, сухопутний “Тритон” – це повний аналог “Дозор-Б” як за характеристиками, так і за призначенням.

Частково він навіть дублює “Козак-2”. У цьому зв’язку, звичайно, виникає питання: а чи не краще було збільшити обсяги виробництва “Дозорів”, а не готувати ще один БТР в тому ж самому класі? Тим більше, що, за повідомленням ряду ЗМІ, Державна прикордонна служба України замовила 62 бронеавтомобіля «Тритон» з комплексом наземної розвідки «Джеб» в рамках програми облаштування українсько-російського кордону.

А ось плаваючий “Тритон” цілком міг би знайти своє місце в підрозділах ЗСУ та прикордонслужби. Але в силових відомствах чомусь пішли на створення конкуренції між різними виробниками бронетехніки. Подивимося, що з цього вийде.

document.write(«»);