Хмельницький апеляційний суд, розглянувши справу № 686/27255/19, скасував рішення суду першої інстанції, за яким п’яного водія оштрафовано на 10 200 грн і на 1 рік позбавлено “прав”. Причина такого несподіваного рішення в тому, що поліція допустила порушення при складанні адміністративного протоколу про притягнення його до відповідальності.

У 2019 році в Хмельницькому поліція склала адміністративний протокол стосовно водія автомобіля Ford Sierra за те, що він перебував у стані алкогольного сп’яніння. Визначення рівня алкоголю в крові водія проводилося на місці зупинки автомобіля за допомогою газоаналізатора Drager.

Суд першої інстанції оштрафував цього автомобіліста на 10 200 грн і на 1 рік позбавив його водійських прав. Однак, він подав апеляційну скаргу.

Хмельницький апеляційний суд після вивчення матеріалів справи постановив скасувати рішення суду першої інстанції. В протоколі, складеному поліцією, немає підписи свідків (підпису водія теж немає). А у відеозаписі, яка є у справі, водій каже, що він не згоден з результатами тесту газоаналізатора Drager і просить додатково пройти огляд у медичному закладі.

Враховуючи все це, апеляційний суд встав на сторону водія, у якого тестер виявив підвищений вміст алкоголю в крові.