Оптимальна ціна автомобілю 2-3 місячних дохіда. Але багато хто, воліючи купити новіший та дорожчий автомобіль, погоджується і на більшу ціну.

За який термін жителі різних країн Європи можуть накопичити на автомобіль?

Для порівняння візьмемо вартість Toyota Corolla — авто увійшло до Книги рекорду Гіннеса як найбільш продаваний автомобіль в світі, і Renault Logan — в 2019 році він був в трійці лідерів з продажу в Україні і коштує дешевше.

На сайті офіційних дистриб’юторів в Україні Toyota Corolla вартує 431,9 грн (16 277 євро), а Renault Logan — 242,9 тис. грн (9 995 євро).

Найбільше в Європі

«Якщо сім’я раніше ніколи не відкладала і робить це вперше, можна почати з 5-10% доходу. Поступово цей відсоток можна збільшувати. Але якщо ми говоримо про довгострокові цілі, наприклад, на покупку авто або житла, то відкладати треба 20-50% «, — говорить фінансовий радник Любомир Остапів.

Мінімальна зарплата в Україні на даний момент складає 4723 грн (171 євро), а середня в грудні 2019 го становила 12 264 гривні (462 євро).

Якщо відкладати по 20% від зарплати, то українець може накопичити на Toyota Corolla через 38 років, а на Renault Logan через 23 роки.

Відкладати на Renault Logan з мінімальної зарплати більше 10 років доведеться також в Албанії — 19, в Болгарії — 13, в Сербії — 12 років. Латишам, румунам і угорцям треба збирати близько дев’яти років. А полякам з мінімальною зарплатою 611 євро — 6,8 року. Французам, британцям і німцям вистачить два з половиною-три роки. Менше двох років піде у люксембуржців — 1,9 року. (Там, за даними Євростату, мінімальна зарплата — 2142 євро).

А якщо відкладати всю зарплату

Щоб купити Toyota Corolla, українцеві потрібно відкласти 91 мінімальну зарплату. Збирати доведеться сім з половиною років. Якщо брати середню зарплату, тоді потрібні 35 зарплат, які доведеться відкладати майже три роки.

На Renault Logan знадобиться 56 мінімальних зарплат і 4,6 року. Якщо брати середню зарплату, то накопичити можна за три роки.

Найменше потрібно відкладати люксембуржці — 4,6 мінімальної зарплати. Французам, німцем і британцям вистачить 6-6,5 зарплат. Сусідам України теж потрібно набагато менше часу. У Польщі доведеться відкладати 1,3 року, угорцям — 1,7 року, румунам — 1,8 року, латишам — 1,9 року. Майже чотири роки будуть відкладати албанці. Мінімальна зарплата в Албанії — 213 євро.

Як насправді

За підсумками 2019 року, на українські номери перейшли 408,1 тис. вживаних авто. Це в 3,5 рази більше, ніж роком раніше. В асоціації автовиробників таку ситуацію пояснюють тим, що в 2019 році вживаним авто знизили акциз і спростили ввезення.

«Такий сплеск реєстрації імпортного секонд-хенду спровокували лібералізація умов розмитнення автомобілів та надання можливості легалізувати легкові автомобілі, які порушили умови транзитного або тимчасового перебування в Україні», — йдеться в повідомленні прес-служби «Укравтопрому».

Тенденція триває і в цьому році. У січні 75% авто, які зареєстрували українці, — це вживані машини. З них 43% — старше 10 років, 33% — авто від 5 до 10 років. Ще близько чверті — 3-4-річні.
Українцям вигідно купувати вживані авто з Європи, в тому числі і тому, що в Україні його можна задешево відремонтувати, вважає Олег Назаренко, генеральний директор Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів і дилерів.

«В Україні дуже дешево оцінюється робоча сила в сфері автосервісу. Ремонт старого автомобіля українцям вигідніше, ніж європейцям. У Німеччині за ремонт старого авто можуть взяти 1000 євро, тому німцеві вигідніше продати його українцю. А через те, що у нас дешева робоча сила, цей же автомобіль в Україні відремонтують за 100 доларів. Але так буде недовго. Фахівці виїжджають за кордон, і власники автосервісів піднімають зарплати автослюсарям і автомеханікам», — прокоментував Олег Назаренко.

За даними «Укравтопрому», найчастіше українці купують старий Vokswagen Passat. Ціна на цей автомобіль на польських сайтах з продажу вживаних авто стартує від 1800 євро. Із середньою зарплатою на цей автомобіль можна накопичити за півтора року, відкладаючи по 20%.