Як зробити керування автомобілем взимку більш комфортним?Багатьох водіїв зима, як завжди, застала зненацька: як тільки морози досягли 15-градусної позначки, супроводжуючись снігопадами, далеко не всі змогли продовжувати їздити з комфортом.

 

Журналісти склали підбірку лайфхаків, здатних зробити зимове водіння для автолюбителя набагато легшим.

1. Шкарпетки на двірники
Щоб врятувати двірники від обмерзання, не обов’язково на ніч скручувати їх, поступово розхитуючи кріплення. Досить надіти на них звичайні шкарпетки. Головне — не притискати їх до скла, оскільки примерзлу шкарпетку віддерти буде складно.

2. Крем для гоління від запотівання вікон зсередини
Засіб від проблем із склом всередині салону — звичайний крем для гоління. Якщо нанести його на скло, а потім протирати сухою ганчіркою, на поверхні утворюється мікроплівка, що заважає запотіванню, а значить, і обмерзанню. Крім того, такий крем дешевше і екологічніше промислових «Антизапотівателів».

3. Зубна паста для фар
Згідно ПДД, зовнішні світлові прилади завжди повинні бути чистими. У магазинах існує маса засобів для очищення фар, але дешевше і практичніше буде використовувати звичайну зубну пасту. Вона допоможе швидко і ефективно позбутися грязьового нальоту на склі автооптики.

4. Панчоха з наповнювачем для котячого туалету
Поява вологи в салоні автомобіля — практично неминуче явище взимку. Проте з цим можна і потрібно боротися. Для цього достатньо залишити на ніч у машині панчоху або шкарпетку великого розміру зі звичайним наповнювачем для котячого туалету. Він найкращім чином вбере в себе вологу.

5. Перевірка палива аркушем паперу
У морози різко підвищуються вимоги до палива, особливо для авто з дизельними двигунами. Варто водієві заправитися неякісним — і є всі шанси просто не завести мотор. Однак існує простий народний метод — потрібно лише помістити кілька крапель на звичайний аркуш паперу і на вулиці дочекатися, поки паливо випарується. Якщо після цього на папері залишилися кристалики льоду — це говорить про наявність домішок, в той час як в якісному паливі ніяких замерзаючих компонентів немає.

document.write(«»);