Якщо митниця винесла штраф власникові автомобіля з іноземною реєстрацією за порушення строків перебування в Україні, то краще його оплатити. В іншому випадку до нього застосують більш жорсткі санкції, стверджує експерт Володимир Мукан.

З 1 січня 2020 року митниця почала виписувати “євробляхерам” штрафи за те, що вони вчасно не зареєстрували свої автомобілі. І дуже часто сума штрафу максимальна – 170 000 грн.

Коли людина отримує такий величезний штраф, вона, звичайно, впадає в шоковий стан. Що робити в цьому випадку? Експерт з автомобілів Володимир Мукан рекомендує сплатити штраф, адже інакше може бути гірше.

Якщо штраф вчасно не сплачено, то митниця подає документи у виконавчу службу, щоб вона прийняла відповідні заходи. В результаті “євробляха” вноситься в поліцейську базу даних. Коли цю “євробляху” зупинить поліція, відразу з’ясуватися, що вона в розшуку. І незабаром машина виявляється на штрафмайданчику, а її власник – у суді.

Розгляд справи в суді може тривати роками, і на чию користь це закінчиться – не відомо. Все залежить від обставин справи. Якщо ж автомобіліст не зможе довести свою правоту, йому доведеться сплатити штраф і понести інші фінансові витрати, які можуть обчислюватися десятками тисяч гривень.