Компанія Geely розпочала в Китаї продажі компактного кросовера Icon, оснащеного новою особливою кліматичної установкою. Автовиробник стверджує, що система перешкоджає попаданню в салон шкідливих елементів, включаючи бактерії й віруси.

Раніше повідомлялось, що Geely інвестує 370 млн юанів (53 млн доларів) в розробку «безпечних автомобілів» з посиленою противірусною системою.

Фахівці науково-дослідних центрів в Китаї, США і Європі займались створенням екологічно стійких матеріалів з антибактеріальними та противірусними властивостями. Вони будуть використані в нових системах кондиціонування, а також на поверхнях, до яких найбільш часто торкаються водій і пасажири.

Що стосується кросовера Icon, то його розробкою теж займалася міжнародна команда з Каліфорнії, Барселони і Шанхаю. Зовнішність автомобіля була створена під керівництвом головного дизайнера Geely Пітера Хорбері, який раніше працював над моделями Volvo і Ford.

Geely Icon отримав 1,5-літровий бензиновий турбомотор, що працює разом з 48-вольтовим стартер-генератором і семиступінчастим «роботом» з двома зчепленнями. Двигун внутрішнього згоряння видає 177 сил і 255 Н · м, тоді як 48-вольтова система здатна забезпечувати додаткові 14 «коней».