Концерн Volkswagen представив «заряджені» версії хетчбека Volkswagen Golf восьмого покоління. Новинку клієнтам запропонують з бензиновим мотором, а також з дизелем і гібридною силовою установкою.

Хот-хетч Volkswagen Golf GTI отримав 2,0-літровий бензиновий турбомотор з чотирма циліндрами. Потужність агрегату становить 245 к. с. і 370 Н · м крутного моменту. Двигун може працювати спільно з шестиступінчастою механічною коробкою передач. Опціонально доступний семиступінчастий «робот» з двома зчепленнями.

Автомобіль побудований на модернізованій платформі MQB. Хетчбек отримав підвіску типу «Макферсон» спереду і багаторичажку ззаду. Автомобіль має передній привід, електронне блокування диференціала і адаптивні амортизатори. Від інших модифікацій GTI відрізняється спортивною вихлопною системою з двома патрубками і гальмівними супортами червоного кольору. На вибір клієнтам пропонуються 17-, 18- і 19-дюймові колісні диски.

Також клієнтам запропонують дизельну модифікацію «зарядженого» хетчбека під назвою Volkswagen Golf GTD. Така версія оснащується 2,0-літровим агрегатом TDI з віддачею 200 к. с. і 400 Н · м крутного моменту. Мотор працює спільно з семиступінчастою роботизованою коробкою передач.

Гібридний Volkswagen Golf GTE оснащується турбомотором 1,4 TSI потужністю 150 к. с. і електродвигуном. Сумарна потужність такого хот-хетча – 245 кінських сил. Виключно на електротязі новинка може проїхати близько 60 кілометрів.

Динамічні характеристики «заряджених» Golf поки невідомі.