В Україні може з’явитися ще одна причина для зупинки водіїв патрульними. Як написав на своїй сторінці у Facebook нардеп від “Слуги народу”, голова Комітету Верховної Ради з правоохоронної діяльності Денис Монастирський, поліцейським хочуть дозволити зупиняти водіїв для перевірки на стан алкогольного сп’яніння.

“Сьогодні поліція може зупиняти виключно у випадку, якщо є порушення правил дорожнього руху”, – пояснив необхідність впровадження ще одного приводу для зупинки Монастирський.

При цьому, щоб мінімізувати шанси безпідставних зупинок патрульними, їх повноваження при таких перевірках пропонують обмежити.

“Обговорюється варіант – у разі зупинки авто для перевірки на стан алкогольного сп’яніння, чітко обмежити повноваження правоохоронців виключно самою перевіркою. Тобто вони не будуть просити відкривати капот, перевіряти на інші порушення і т.п.”, – говорить Монастирський.

За словами нардепа, ініціативу обговорять як у парламенті, так і з громадськістю. Він нагадав, що в 2019 році патрульні склали 115 000 постанов на підозрюваних у пияцтві водіїв.