У четвер, 27 лютого 2020 року команда Укравтодору презентувала комплексне веб-рішення «Інтерактивна мапа Укравтодору». Її основним завданням є надання актуальної та достовірної інформації про ключові логістичні артерії України — дороги державного значення.

Про це повідомляє MMR з посиланням на сайт Укравтодору.

«Підрядні організації отримують гроші на утримання доріг – це і дрібні ремонти, і забезпечення наявності дорожніх знаків та розмітки, і прибирання доріг від снігу. Завдяки інтерактивній мапі бізнес зможе оперативно отримувати інформацію про наявні проблеми та вчасно вирішувати їх. Задача Укравтодору – застосовувати санкції до підрядника, який порушує вимоги контракту» — зазначив Голова Укравтодору Олександр Кубраков.

Українці можуть отримувати об’єктивну й актуальну інформацію щодо стану проїзду (ремонтів, ДТП, перекриття руху, ускладнення руху), про об’єкти придорожнього сервісу, розташування паркінгів та аварійно-небезпечних ділянок, погодних умов на дорогах тощо. Наразі основними джерелами отримання даних є інформація від дорожніх служб, дані Гідрометцентру, системи Weigh-in-motion, дорожніх засобів контролю (лідарів, сканерів, камер), GPS-трекерів на техніці підрядників і звернення громадян про ситуації на дорогах. Також у рамках партнерської взаємодії налагоджуються домовленості про обмін даними зі міжнародними IT-компаніями, які працюють в Україні.

«Ми віримо у партнерство. Наразі є низка дійсно корисних додатків — такі як Waze, Bolt, Uber, Дія тощо. І для нас важливо, щоб вони почали інтегруватися з нашою мапою. Адже, якщо ви користуєтесь Waze, зрозуміло, що не має особливого сенсу встановлювати ще кілька схожих додатків. Наш пріоритет — систематизувати всі звернення в одному місці і мати можливість їх ефективно опрацьовувати» — зазначила Радник Голови Укравтодору Яніка Мерило.

Щоб повідомити про дефекти дорожнього покриття потрібно перейти на сайт map.ukravtodor.gov.ua та обрати область, в якій знаходиться водій. Далі – розділ: звернення, ремонти чи утримання доріг.