В 2020 році водіям нерозмитнених автомобілів пророкували великі неприємності, але поки що суттєвих проблем вдавалось уникнути.

Прямо з першого січня поліція мала би перевіряти всі машини з іноземною реєстрацією, а у разі виявлення простроченого тимчасового чи транзитного ввезення мали б накладатись штрафи у розмірі 170 000 грн та застосовуватись вилучення автівок з «чужими» номерами, передає AUTO.RIA.com.

Проте інформації про «облави» на «євробляхи» наразі немає, обурень від водіїв «єврономерів» щодо тотального штрафування теж. Зрештою, немає й на дорогах стільки «євроблях», як це було рік чи два тому – не те, щоб вони зникли цілком, однак ситуації де б половина будь-якої міської стоянки була зайнята «поляками» з «литовцями» вже теж не зустріти.

За даними сайту AUTO.RIA, загальна кількість пропозицій з нерозмитненими легковиками станом на початок весни 2020-го становить близько 10 тисяч. Це приблизно стільки ж, як і кількома роками раніше, до початку масового захоплення українцями «євробляхами». Для порівняння, на піку популярності «єврономерів» число пропозицій могло сягати 60-70 тисяч.

Загалом же ринкова картина у секторі нерозмитнених легковиків виглядає так: залишаться лише ті варіанти, які пропонуються під розмитнення, без «схем».