Придбання автомобіля – завжди важливий і відповідальний крок. Тим більше, якщо придбано було не нове, а старе авто. В цьому випадку слід проявити підвищену пильність і відповідальність не тільки на стадії вибору, а й відразу після придбання. Все тому, що є ряд речей, які порадить зробити кожен досвідчений водій, навіть якщо попередній господар запевняв, що в його «ластівці» і так все в повному порядку.

1. Заміна рідин

Це перше, що потрібно зробити в будь-якому купленому на вторинному ринку автомобілі. Заміна технічних рідин – перший крок на шляху забезпечення особистої безпеки і справної роботи всіх агрегатів авто. До речі, ще на етапі покупки буде незайвим дізнатися, яке саме моторне масло використовував колишній господар. Втім, навіть володіючи подібним знанням, найкраще просто здійснити промивку двигуна і залити нове масло.

Також слід замінити масло в коробці передач, антифриз, гальмівну рідину. Не зайвим буде здійснити заміну рідини і в бачку гідропідсилювача керма.

2. Оновлення «розхідників»

Наступний пункт обов’язкового технічного обслуговування після покупки вторинного авто – заміна всіх витратних компонентів. Необхідно це для того, щоб не наразитися на непередбачені для себе наслідками в самий невідповідний для цього момент. Міняємо в першу чергу паливний і повітряний фільтри, свічки і акумулятор теж міняємо, навіть якщо вони знаходяться в хорошому на вигляд стані.

Абсолютно не зайвою буде заміна гальмівних колодок і дисків. Ну, або хоча б їх потрібно добре перевірити, загнавши машину на підйомник. Якщо пробіг машини понад 100 тисяч км, не замислюючись міняємо ланцюг ГРМ і ремінь.

Окремим пунктом стоїть гума. Щоб вирішити це завдання, необхідно дізнатися дату випуску. Також слід перевірити стертість протектора за допомогою спеціального приладу або монетки.

3. Виконати обробку кузова

Якщо придбаний автомобіль вже побував в експлуатації не менше 3-4 років, то виконання антикорозійного обробки кузова – це строго бажана процедура. Саме за цей час, антикор (якщо він був взагалі) встигає сильно зноситися. В рамках «програми мінімум» слід обробити днище, колісні арки, з’єднання дверей і кришки багажника, а також зварювальні шви. В обов’язковому порядку необхідно нанести антикор, якщо машина пережила до цього кузовний ремонт. Само собою, перед такою обробкою кузов слід перевірити ще раз на наявність корозії і, якщо раптом виявиться її початки, потрібно попередньо усунути.