Автомобільні шини ми купуємо як разом з автомобілем, так і окремо. Автошини можуть бути як нові, так і мати вже значний пробіг.

Колеса відіграють дуже важливу роль, від них залежить безпека на дорозі, тому потрібно щоб вони були в придатному для експлуатації стані. Але як їх перевірити, якщо у вас немає спеціального обладнання?

Основним і найважливішим моментом – є зношеність шин. Є кілька параметрів, які допоможуть вам це зробити.

На що звернути увагу. На перший погляд, може здатися, що зношеність шин перевірити дуже складно і для цього необхідно бути фахівцем в даній сфері, а так само при цьому мати спецобладнання. Але по факту – це зовсім не так.

Важливий нюанс при перевірці зносу, це глибина протектора, вона повинна бути не нижче визначених норм. Ось що повідомляється в ПДР:

Ці значення важливі і на них варто звертати свою увагу, якщо показники нижче, то зчеплення з дорогою буде гірше.

Глибину протектора можна перевірити дуже простим способом, для цього потрібна монета, яка є завжди під рукою. Потім її величину можна виміряти.

Якщо протектор шини зношений, то обов’язково подивіться – чи рівномірно, це дуже важливий пункт. Якщо гума зношена нерівномірно, то це говорить про те, що при їзді на таких колесах можна втратити зчеплення з дорогою.

Звертайте увагу на тріщини, і не тільки на великі, але і на мікро – тому що це також говорить про якість покришок. Звичайно ж, невелика кількість мікротріщин цілком допустимо, але все ж, їх повинно бути небагато, або краще взагалі без них. Адже чим більше пошкоджень, тим швидше шини прийдуть в непридатний стан.

Якщо немає бажання перевіряти зношеність автошин своїми силами, то можна звернутися до індикатора зношеності, який, як правило, є на СТО .