Запорізький автомобілебудівний завод поки не підтвердив, що буде серійно випускати автомобілі Lada.

Деякий час тому з’явилась інформація, на заводі вже налагоджено виробництво трьох моделей (Lada Vesta, Lada Xray та Lada Largus) та вже визначені ціни на їхній продаж в Україні.

Проте, як повідомляє запорізький сайт 061 на даний момент на заводі лише триває процес аудиту автомобільного виробництва. При цьому, його проводять потенційні партнери, одним з яких є Groupe Renault, яка є співвласником російського ВАЗу.

За повідомленнями, аудит поки передбачає випуск тестових партій автомобілів.

Так, прес-секретар корпорації «Укравто», яка й володіє ЗАЗом, Дмитро Скляренко сказав, що про запуск виробництва поки не йдеться.

«Процес аудиту якості, й виробництва як такого, триває, – сказав Скляренко для видання 061. – Отриманий результат (автомобілі), що логічно, надходять до дилерів. Але, як й раніше, будь-яких фінальних домовленостей, які б дозволили б сказати про запуск виробництва, поки немає».

Цікаво, що цього року генеральний директор Renault в Україні Франсуа Маріотт заявляв, що компанія думає про локальне збирання машин в нашій країні, але обговорення стосовно збирання машин у Запоріжжі ще триває.

«Стосовно збирання в Запоріжжі ще не зроблено нічого, що я міг би оголосити, – сказав Маріотт для Motorcar.com.ua. – Ми знаходимося у дискусії та обміні думками, аби побачити чи може бути в цьому сенс».

Минулого року в Запоріжжі було випущено лише 151 легкий комерційний автомобіль Lanos Cargo та 15 автомобілів ЗАЗ С70101.