Корпорація Renault, як потенційний партнер Запорізького автозаводу, випустить тестову партію автомобілів Lada на потужностях Запорізького автомобілебудівного заводу (ЗАЗ).

Про серійне виробництво поки що не йдеться, повідомляє запорізький сайт 061.ua.

На даний момент на ЗАЗ триває процес аудиту автомобільного виробництва. Його проводять потенційні партнери, одним з яких є Groupe Renault. Аудит передбачає випуск тестових партій автомобілів.

“Процес аудиту якості, і виробництва як такого, триває. Отриманий результат (автомобілі), що логічно, надходять до дилерів. Але, як і раніше, будь-яких фінальних домовленостей, які б дозволили б сказати про запуск виробництва, поки немає”, – сказав прес-секретаря корпорації “Укравто” Дмитра Скляренко.

У той же час на Промисловому порталі з’явилася інформація, що ЗАЗ приступив до серійного виробництва трьох моделей Lada: Vesta, Xray і Largus. За даними видання, автомобілі вже надійшли в продаж.

Кросовер Lada XRay українського складання в базовій комплектації з 1.6-сильним бензиновим мотором потужністю 106 к.с. і 5-ступінчастою механікою коштує від 285 480 грн. Топову версію з бензиновим мотором об’ємом 1.8 літра (122 к.с.) і 5-ступінчастою механікою оцінили в 344 тис. грн.

Універсал Lada Largus з 1.6-літровим бензиновим мотором потужністю 87 к.с. і 5-ступінчастою механічною коробкою передач коштує від 307 440 грн.

Седан Lada Vesta з 1.6-літровим бензиновим мотором потужністю 106 к.с. і 5-ступінчастою механічною коробкою передач коштує від 281 820 грн.