В автомобільному світі існують такі автовласники, які намагаються після зими привести свого «залізного коня» в порядок

Дуже багато автовласників намагаються мити свою машину два рази в рік. І зазвичай такі процедури вони вважають краще проводити восени і взимку. Восени вони готують свій автомобіль до зими, «збити», так би мовити, літній пил, а по весні хочуть позбавити авто від шару налиплої за зиму солі.

Звичайно ж,власників автомобілів можна зрозуміти. Вони хочуть швидше позбутися від солі, яка стає причиною корозії. Але істотно сіль ніяк не впливає на цей процес. Та і якщо ви здасте автомобіль на мийку, то навряд чи хтось буде вимивати днище авто, на якому в основному і осідають всі солі і реагенти.

Якщо ж ви все-таки вирішили влаштувати своєму автомобілю «весняну мийку», то його потрібно підіймати на підйомнику і збивати бруд, який накопичився звідусіль. Так на спеціальних станціях техобслуговування роблять перед тим, як підготувати автомобіль до антикорозійної обробки.

Але насправді жодна автомийка такого не робить і у власника автомобіля створюється помилкове враження про те, що його автомобіль врятований від корозії. І при такому розкладі автовласнику якось легше на душі.

Звичайно, багато автовласників наводять лад не тільки зовні автомобіля, а їм ще хочеться вимити весь бруд і з-під капота. Вимити автомобіль під капотом у принципі досить просто. Те, що приховано всередині вимивають так само, як і зовні. Але така мийка є досить небезпечною, бо сучасні двигуни «напхані» різними датчиками, які після такої мийки виходять з ладу.

І що ж в результаті у нас виходить? Весняна мийка автомобіля, не таке вже й корисне заняття, а навіть навпаки – шкідливе.

То висновок один — авто треба мити не тільки в якийсь певний сезон, а як тільки він забрудниться.