Автомобілі з минулого століття, що їздять по нашій неосяжній батьківщині, – давно норма. Нехай буде 25-30 років машині, але з вигляду іноді і не скажеш. Так, власники старих машин ще примудряються з почуттям задоволення спостерігати за суперником, який відстав в дзеркалах заднього виду. Про подібні авто далі в огляді.

1. Peugeot 406 (1995-2004)Цей автомобіль став відомий завдяки фільму «Таксі», а образ «скаженого» седана переслідує модель досі. Дизайн розробила студія Pininfarina з Італії, судячи з відгуків власників, із завданням впоралися на 5. Експерти радять купувати дизель на механіці, він вважається найнадійнішим варіантом. Машина радує комфортом як по салону, так і по підвісці. Проблеми із запчастинами не виникають – міняй розхідники і їдь. Головне, уважно оглядати перед придбанням, якщо господар нормально ставився, то машина буде радувати ще не один рік.

2. Mercedes E-Class W210 (1995-2002)

Модель користується попитом завдяки старій політиці компанії, видавати максимум якості. Класика вічна, і це авто навіть в наш час виглядає добротно. Люди, які цінують дизайн, комфорт і статусність, готові купувати цей автомобіль, не дивлячись на роки випуску. Важливо, щоб машина спочатку експлуатувалася як годиться, тоді і пробіг не страшний.

3. Honda Accord (1997 – 2002)Accord славиться спритними і надійними двигунами, частенько провокує натиснути на педаль сильніше. У тандемі з хорошою підвіскою і коротким ходом веде себе впевнено і комфортно. Власне за такі заслуги і полюбився. Власники, звичайно, скаржаться на дорожнечу запчастин, але таку робочу конячку міняти не хочуть.

4. Ford Mondeo (1993 – 2000)Американець, який часто зустрічається на дорозі через живучість та невибагливість. Найчастіше зустрічаються двигуни на 1,8 і 2 літри, рідше 1,8-літровий дизельний мотор. В електриці нарікань немає за умови, що господар стежив за машиною. Автомобіль коштує грошей, які за нього просять. Добротний седан, який при належному догляді прослужить роки.

5. Subaru Forester (1997 – 2002)Subaru вже давно став повноправним і звичним автомобілем на наших дорогах. Універсальність, повний привід і надійність залучають нових власників. Звук опозитного двигуна заслуговує музичної премії, хто почув, не забудуть.

Звичайно, автомобілі 90-х застаріли в загальнотехнічному плані, а обслуговувати їх стає все важче. Цікаво буде подивитися, які з сучасних легкових автомобілів зможуть показати таку надійність і витривалість через 25-30 років.