Електромобілі виробляють менше СО2, ніж їх бензинові аналоги, як в глобальному масштабі, так і в окремих країнах.

Нове дослідження підтвердило, що електромобілі виробляють менше вуглекислого газу протягом свого терміну служби, ніж їх бензинові аналоги. У минулому були побоювання, що електромобілі можуть бути не такими екологічно чистими, як це прийнято вважати, в залежності від процесів виробництва транспортних засобів та методів виробництва електроенергії.

Однак в науковому журналі Nature Sustainability було опубліковано дослідження, в якому порівнюються викиди від електромобілів і електричних теплових насосів з викидами бензинових автомобілів.

Дослідження показує, що електромобілі та теплові насоси виробляють менше вуглекислого газу протягом всього свого життєвого циклу, ніж бензинові та газові мотори, як в окремих країнах, так і в усьому світі.

Дослідники з університетів Кембриджу, Ексетера і Неймегена показали, що в 95 відсотках країн електромобілі і теплові насоси чистіші, ніж бензинові та газові двигуни. Решта п’ять відсотків – це країни, які все ще надзвичайно залежать від вугілля для виробництва електроенергії, наприклад як Польща.

«У електромобілів є реальний потенціал, щоб зменшити наш вуглецевий слід і допомогти нам досягти чистих нульових вуглецевих амбіцій, не дивлячись на деякі припущення про те, наскільки вони чисті насправді», – сказав учений Іен Стаффелл.