Регіональний сервісний центр МВС в Київській області нагадує всім громадянам, що «купуючи» автомобіль за генеральною довіреністю Ви ризикуєте залишитися без свого «залізного коня», пише cripo.com.ua.

Варто зазначити, що при «купівлі» автомобіля за генеральною довіреністю ніякої купівлі-продажу не відбувається і тому власником автомобіля залишається продавець, Ви ж отримуєте його тільки для користування і розпорядження, але ніяк не у власність.

При здійсненні такої угоди Вам необхідно зважити спочатку усі «за» і «проти». Ви повинні розуміти, що особа, яка передає автомобіль для користування і розпорядження в будь-який час може скасувати або ж відкликати довіреність. У такому випадку Ви автоматично позбавляєтеся законного права користування придбаним автомобілем. Пам’ятайте і те, що довіреність втрачає силу після смерті довірителя. Як наслідок, право власності на автомобіль може перейти до спадкоємців, які також можуть вимагати безкоштовно повернути їм автомобіль. Звертніть також увагу, що справжній власник автомобіля може передати його у заставу, на такий автомобіль може бути накладено арешт, а також його може бути конфісковано за дії і зобов’язання реального власника.

Врахуйте також термін довіреності. Якщо термін, на який видана довіреність спливає, необхідно знову отримувати дозвіл на користування та розпорядження автомобілем у реального власника. А у випадку коли Ви захочете відчужити автомобіль, то можете надати довіреність новому покупцю тільки на строк дії довіреності наданої Вам.

Наведені вище ризики не є вичерпними. Негативних ситуацій, які можуть виникнути з автомобілем придбаним «по генеральній довіреності» може виникнути багато.

Тільки належним чином укладені та оформлені безпосередньо в сервісних центрах МВС у присутності адміністратора договори купівлі-продажу та нотаріально посвідчені договори купівлі-продажу надають повне право бути господарем транспортного засобу. Договір купівлі-продажу – це угода, за якою продавець зобов’язується передати майно у власність покупцеві, а покупець зобов’язується прийняти майно і сплатити за нього певну грошову суму. Сплативши одноразово витрати за реєстрацію автомобіля, Ви отримаєте гарантію, що автомобіль належатиме саме Вам.

document.write(«»);