У МВС назвали затію львів’ян з реєстрації автомобілів в «Транспортно-реєстраційної Службі Народу» кримінальним правопорушенням

Про це повідомляє прес-служба МВС. Нагадаємо, нещодавно в мережі з’явилися заяви деяких жителів Львова, які організували власну «Транспортно-реєстраційну Службу Народу».

 

Там стверджують, що закон «Про місцеве самоврядування в Україні» дає можливість зареєструвати автомобіль і при цьому не платити величезний акциз. Автори ідеї навіть презентували номери, які видаватиме така служба, а також документи про реєстрацію в «Республіці Україна».

У МВС затію не прийняли. Там підкреслили, що реєструвати автомобілі в Україні можуть тільки підрозділи МВС, а зразок свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу затверджено постановою Кабінету Міністрів України і тільки він є дійсним в Україні.

Головний сервісний центр (ДСЦ) МВС України застерігає автомобілістів, щоб вони не стали жертвами шахраїв. Документи на автомобілі та номерні знаки можуть бути видані тільки сервісними центрами МВС, оскільки виключно саме такий порядок передбачає чинне законодавство України

Прес-служба МВС України

Водії таких автомобілів ризикують отримати штраф за керування автомобілем з номерним знаком, що не відповідає вимогам стандартів у розмірі десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або аж до вилучення транспортного засобу у разі повторного правопорушення.

Що загрожує організаторам «Транспортно-реєстраційної Служби Народу» в МВС не сказали, але уточнили що в їхніх діях вбачаються всі ознаки кримінального правопорушення.

AutoDriving.net

document.write(«»);