Gazeta.ua пропонує ознайомитися з вторинним ринком автомобілів. Зокрема, розглянемо автомобілі, які можна купити дешевше, ніж за 50 тис. грн.

Дводверний Volkswagen Jetta можна купити за 47 тисяч гривень. Автор запевняє, що хоч автомобіль старий (1986 року випуску), проте в хорошому стані. На цьому автомобілі стоїть 1,6-літровий дизельний двигун. Німецький дизельний двигун досить надійний та економічний. Проте є й мінуси — дуже повільний розгін.

 

 

За 50 тис. грн продають ВАЗ 2109. Рік випуску — 1995. Двигун об’ємом 1,3 літра. Хоча за цю ж суму можна пошукати «дев’ятку» з двигуном 1,5 літра, а якщо пощастить — то інжекторним. Цей мотор надійніший, а якщо обірветься ремінь ГРМ — клапани не погне.

 

Продавець переконує, що авто в дуже хорошому стані та не брало участі в серйозних ДТП.
 

За 36 тис. грн можна купити 150-сильну Honda Legend першого покоління. Рік випуску — 1987. Об’єм двигуна — 2,5 л. Автомобіль на ходу. Двигун і трансмісія працюють відмінно. Автомобіль досить цікавий, але він ексклюзивний. В Україні не так багато автомобілів цієї моделі, тому і запчастини знайти не просто.

 
 

 

 За 36 тис. грн коштує й Mazda 626. На цю японку встановили ГБО, яке витрачає 9-11 л газу на 100 км. Кузов не гнилий, попри те, що автомобілю вже 35 років. Власник обіцяє поторгуватися.

 

 

Трохи менше 47 тисяч коштує Ford Escort 1993 року випуску. Автомобіль оснащений 1,6-літровим бензиновим двигуном, який, за словами власника, набігав 195 тисяч кілометрів. До цього авто як бонус пропонують титанові диски. Ці моделі часто піддаються корозії, тому при покупці потрібно ретельно перевірити стан кузова.

 

За 37 тис. грн пропонують італійський седан Alfa Romeo 164. Двигун 2-літровий бензиновий. Є гідропідсилювач керма та електропакет.

 

Легендарний W213 продають за 38 тис. грн. Mercedes-Benz продають із запасним двигуном, коробкою передач, заднім редуктором та кермовою колонкою. Також власник подарує дві дверки та інші запчастини. Про технічний стан авто в оголошенні не вказано. Культовий автомобіль, який започаткував E-class, хоч і застарів, але його можна безпроблемно експлуатувати й зараз.

document.write(«»);