Видання MMR склало список корисних порад, які допоможуть автовласникам мінімізувати ризики зараження новим вірусом під час заправки машини на АЗС.

Загальні правила безпеки під час перебування на АЗС ті ж, що і в інших громадських місцях: наявність маски, рукавичок і мінімум дотиків до чого-небудь. Якщо на заправній станції є співробітник, який може заправити машину, то краще передоручити йому ці функції, щоб уникнути зайвих дотиків до пістолета, який є потенційним розсадником інфекції. Якщо ж немає на місці заправника, то краще одягнути рукавички або, на крайній випадок, скористатися серветкою, щоб взяти в руки паливний пістолет.

При оплаті за паливо на АЗС краще користуватися банківською картою. Якщо є можливість, то краще взагалі використовувати заправки з системою самообслуговування, тоді вдасться уникнути і контактів з оператором. Також варто взяти за правило заправляти повний бак, щоб рідше відвідувати АЗС.

Після того, як машина заправлена, потрібно протерти руки, важіль коробки передач та інші поверхні салону, до яких водій найчастіше торкається, спиртовими серветками. І в кінці варто продезінфікувати руки ще й антисептиком, який повинен тепер завжди перебувати в автомобілі.