Нове виконання заслуженого всюдихода УАЗКомпанія «ТРЕКОЛ» підготувала нове виконання заслуженого ульянівського всюдихода, пише auto.mail.ru.

Компанія «ТРЕКОЛ» – відомий російський виробник плаваючих всюдиходів на шинах наднизького тиску. Основну частину модельної лінійки «ТРЕКОЛ» становлять 4- і 6-колісні капотні машини власної конструкції, затребувані, як прийнято говорити, «на северах». Однак серед моделей також присутній Ульяновський «Хантер» на величезних шинах-пневматиках, а тепер на великі колеса поставили і уазівський «буханець», назвавши вийшло творіння «Трофі».

Нове виконання заслуженого всюдихода УАЗ

 

Як і інші «ТРЕКОЛ», модель «Трофі» може плавати, а по твердій поверхні – пересуватися зі швидкістю 70 км/год. Штатна вантажопідйомність – 800 кг. Через нові колеса істотно зросли габарити повнопривідної машини: висота – аж 2,80, ширина – 2,54 метра. Для довідки: висота і ширина звичайної «буханця» – 2,10 і 1,94 метра, відповідно.

Салон кузова розділений на дві зони: спереду розташоване місце водія і одного пасажира, а ззаду можлива посадка шести пасажирів або організація чотирьох спальних місць. Крім нестандартних коліс, модель відрізняють оригінальні 9-листові ресори, посилені мости (з колісними редукторами) і карданні вали, модернізована паливна і гальмівна системи, допрацьована система управління трансмісією і новий рульовий механізм.

Ціна на «ТРЕКОЛ Трофі» доступна лише за індивідуальним запитом. У базову комплектацію всіх всюдиходів включені гідропідсилювач керма, компресор для накачування шин і … аптечка для їх ремонту.

До речі, з незвичайними рушіями вітчизняні конструктори почали експериментувати досить давно. Так, наприклад, в 1965 році на столичному Заводі імені Лихачова побудували всюдихід ПКУ-1 – вже не автомобіль, але ще й не трактор. Його гусениці складалися з пневматичних балонів на манер звичайних колісних камер. Що це дає? Дивіться і дивуйтеся!

document.write(«»);