У Мережі експерти опублікували список основних помилок при звичайній експлуатації свого особистого автомобіля.

Так, до найпоширеніших помилок відносяться: вантаж на даху, перегрів двигуна влітку, брудний автомобіль, панорамний дах, низькопрофільні шини і затемнення фар плівкою.

Вантаж на даху

Досить часто автолюбителі складають габаритний вантаж на дах своєї машини. Однак мало хто пам’ятаємо, що середній седан витримує близько 70 кг вантажу на даху. Навіть при допустимій вазі, вантаж сильно змінює аеродинаміку авто. Коли машина рухається, вантаж починає зміщуватися позаду збільшувати гальмівний шлях і витрата палива.

Перегрів двигуна влітку

Всі прекрасно знають, що двигуну необхідно набрати робочу температуру, яка повинна бути не 25 градусів, а мінімум 90. Тільки тоді системи і мастило стануть нормально працювати і буде підтримуватися необхідний тиск масла.

Брудний автомобіль

Крім очевидних плюсів автомийки є і приховані. Наприклад, це профілактика появи корозії. Особливо в зимовий період, коли на проїжджу частину висипають тонни агресивних реагентів, які так і чекають, як би роз’їсти днище вашого авто.

Панорамний дах

Одним з головних переваг машини з панорамним дахом, це приголомшливий зовнішній вигляд, а також відчуття простору. Однак, у даній конструкції є і свої мінуси. У жаркий період року, салон, перетворений в парник, нагрівається настільки, що відразу ж виникає бажання скористатися громадським транспортом. Системи клімат-контролю також не люблять ці дахи.

Низькопрофільні шини

Дану гуму часто називають ще ізолентою на колесах, так як досить несерйозно вона виглядає. Але, автовласники відзначають, що виглядають низькопрофільні покришки дуже агресивно і ефектно. Жорстке колесо безперечно краще котитися, при цьому не витрачаючи енергію на деформацію тоненької шини. Але незважаючи на це, машина за своїми показниками в цьому випадку наближається до воза, і його водій буде відчувати кожен камінчик на шляху.

Затемнення фар плівкою

У світлий час доби таке може бути виглядає і ефектно, але ж головне призначення це, щоб фари світили. Крім того, вночі від таких фар досить мало толку, так як світло погано проходить через покриття, що може привести до аварії.