Сучасне автомобілебудування не відрізняється підвищеною якістю. Тож не дивно, адже якщо створити вічні двигуни і кузова, то відпаде необхідність у виробництві і продажу нових автомобілів, а також запчастин до них. Так багато людей втратять свій бізнес і роботу. Однак серед всієї лінійки сучасних моторів можна виділити ті, які здатні прослужити без особливих проблем кілька тисяч сотень кілометрів. До таких відносяться такі агрегати.

1. Opel Z18XER. Особливих нарікань у користувачів до цього двигуна немає. Він служить вірою і правдою багато десятків тисяч кілометрів. Вимагає тільки заміни термостата кожні 50 тисяч кілометрів. В іншому випадку мотор просто перегріється і його необхідно буде ремонтувати. Якщо все ж дотримуватися дане правило, то двигун проїде без капремонту близько 300 тисяч кілометрів.

2. Renault K7M. Незважаючи на те, що даний мотор надійний і на його виробництво було витрачено багато сил і енергії, він встановлюється на дешевий Логан і багато інших бюджетних автомобілів. Цей двигун може проїхати без капремонту близько 500 тисяч кілометрів. У деяких випадках і більше. Хоч великої потужності мотор не видає і не похвалиться підвищеною економічністю, однак буде надійно служити протягом багатьох років.

3. Mitsubishi 4B11. Такий агрегат зможе проїхати без капремонту не одну сотню тисяч кілометрів. Однак за ним необхідно правильно доглядати. Потрібно не тільки вчасно міняти масло, але і проводити очищення системи охолодження. Крім цього, обов’язково необхідно проводити заміну помпи і приводних ременів. Таким мотором можуть похвалитися Mitsubishi, Kia і Hyandai. Недоліком такого мотора є тільки вібрація на холостому ходу.

4. Infinity VQ37VHR. Двигун відрізняється своєю потужністю, яка становить 330 кінських сил. Встановлюється він на позашляховики і спорткари. Мотор проїде без капремонту близько 300 тисяч кілометрів. При цьому, його протягом такого строку можна експлуатувати в найбільш жорстких умовах. На нього це не вплине негативно. Варто тільки готуватися до підвищеного споживання оливи. Між плановими замінами мастила, його потрібно буде трохи підливати.

5. Toyota 2AR-FE. В даному списку не можна було забути про японську надійності. Що стосується вищезгаданого мотора, то він дволітровий і також відрізняється високою надійністю. Встановлюється він на Toyota RAV4 і Toyota Camry і є дуже економічним. На 100 км пробігу витрата буде не більше 8 л.