Фахівці назвали найнебезпечніші зони в автомобілі, які можуть заразити водія і пасажирів коронавірусом.

Світом продовжує активно поширюватися коронавірус. Кількість заражених цією небезпечною хворобою збільшується з кожним днем. Через те влада різних країн вводять обмеження на своїй території, однак, багато в чому люди самі можуть і повинні допомогти собі. Наприклад, зайнятися правильною дезінфекцією свого автомобіля. При цьому мало хто знає, що є особливо небезпечні місця, куди може пробратися вірус.

Так, фахівці з компанії Jaguar Land Rover досліджували небезпечні зони в автомобілях, пише «Судово-юридична газета». За словами експертів, коронавірус поширюється повітряно-крапельним шляхом – чхання, кашель, дотик рота руками, що призводить до поверхневого зараження. Тому в зоні високого ризику місця, що знаходяться в зоні зіткнення водія або навпаки рота і носа.

Однак окремим місцях в салоні автомобіля теж потрібно приділити особливу увагу при дезінфекції, оскільки на них проживає найбільша кількість небезпечних бактерій.

Крім того, також варто звернути особливу увагу на різні предмети інтер’єру, так як водій взаємодіє з ними постійно. Наприклад, кермо і сидіння. Їх треба очищати від мікроорганізмів. З цим завданням чудово впорається розчин мила і води. Їм же можна протерти килимки внизу.

Не варто забувати і про кондиціонер. Фільтр даного пристрою необхідно міняти дуже часто в умовах пандемії. Дверні ручки потрібно протирати спиртом при кожній нагоді через їх взаємодії з повітрям зовні.